Erişim Alanı (Catchment) Analizi

Yayın tarihi:4 yıl, 5 ay, 1 gün önce, okuma süresi:4 dk.
Erisim alanı
Catchment analizi, seçilen izokronun kapladığı alan ve mevcut konumdaki ciro potansiyelini, kimlerin yaşadığını, ulaşılabilecek hedef grupları, yaşayanların ihtiyaçları için ne kadar mesafe katedip, süre harcamaları gerektiğini, fiyatlandırma ve promosyonların satışları ne kadar artırmaya yardımcı olacağı hakkında temel bilgiler sağlar. En uygun lokasyon da, çevreyle uyumlu ve nitelikli projeler geliştirmenize yardımcı olur.
Konuma ve veriye dayalı sektörlerde mevcut yatırımların belirli süreler dahilinde,
  • verimlilik, fizibilite, yatırım raporları
  • yeni ve verimli iş fırsatlarını belirleme
  • kaynak ve bütçe israfını azaltma
  • kategori yönetimi
  • performans ve potansiyel analizleri
  • en iyi kullanım ve erişim alanı analizi
konularında gerekli çalışmaları yapması gerekmektedir.
Yeni işletmeler için uygulanabilirliği onaylayabilirken, mevcut mağazalar veya mekanlar için stratejinin hedef kitleye göre yeniden tanımlanması veya ayarlanması gerekip gerekmediğini vurgulayabilir. Aynı zamanda alandaki rakip bilgisine, nüfusa, sosyo-ekonomik duruma, SES (sosyo-ekonomik statü) gruplarına, ticaret hacmine vb. kriterlere dair başlıklara erişerek etkili yatırım kararları alabilir veya kanallarınızı daha etkin yönetebilirsiniz. Bölgedeki işletmelerin sayısı, büyüklükleri ve mağaza sayıları ile alışveriş merkezleri tüketiciler için ilave bir cazibe, 'hedef' haline gelebilir. Tüketiciler, yerel caddeleri veya marketleriyle karşılaştırdığında, alışveriş merkezine bir saatte yakın seyahat etmeye razı olabilirler. Benzer şekilde, yeni bir mutfak ya da kanepe gibi yüksek tutarlı ürünler satın almak istediklerinde, galerileri ziyaret etmek için daha fazla seyahat etmeyi göze alacaklardır.
Kullanılan Veri Tabanları:
  • UAVT entegre adres ve POI verisi
  • Kurum şube, bayi ve müşteri verisi
  • TÜİK sosyo-ekonomik verisi
CATCHMENT DAHİLİNDE YAPILAN ANALİZLER
Sosyo-Demografi İlgilenilen bölgedeki müşteri adaylarının satın alma güçlerine, yaşa, yaşam aşamasına, eğitimine ve gelirine göre analiz eder.
Pazar Büyüklüğü: Bölgenizdeki yerel işletmelerin sunduğu ürün, hizmet ve fiyat faktörlerine bakılır. Bu faktörler ürünlerinizin veya hizmetlerinizin potansiyel talep düzeyini belirler ve kendi fiyatlandırma, kategori çeşitlendirme stratejinizi belirlenmenize yardımcı olur. Lokasyondan geçen veya kullanan insanların doğasını anladıktan sonra, olası toplama alanı mesafenizi, çekebileceğiniz ana profil veya tüketici türünü ayırt edebilirsiniz. İlgi düzeyini artırmak için hedef kitlenin daha iyi anlaşılması sağlanıp, etkili iletişim ve promosyonların yönlendirilmesine yardımcı olur.
Konut ve iş gücü nüfusu: Hedef lokasyonunuz hem konut hem de iş gücü nüfusu içerecektir. Bu nedenle gündüz vaktiniz, geçici topluma bağlı olarak, çalışanınızdaki alışverişe veya alışverişe bağlı olarak gece saatine göre değişir. İşgücü popülasyonu, işletme sayısı, büyüklüğü ve endüstri tipi sayısının satış hacimleri ve potansiyel düşüş üzerinde de etkili olacağı için dikkate alınması önemlidir.
Altyapı: Çevredeki karayolu taşımacılığı ağı, demiryolu ve toplu taşıma, bir konumun ne kadar erişilebilir olduğunu gösterecektir. Bu erişilebilirlik, hedef kitlenizin ne kadar uzakta yaşayabileceğini ve teklifiniz için ne kadar seyahat etmeye hazır olduklarını etkileyebilir.
Segmentler:
  • Toplam Nüfus, Yaş ortalaması, Kişi başı gelir, Hane başı gelir
  • X, Y, Z jenerasyonu, Bebek üreticiler, Olgun aileler, İkinci balayı
  • Alışveriş merkezinde perakende tedarikin kalitesi ve karışımı
  • Ulaşılabilirlik / Otopark
  • Diğer perakende mağaza sayısı

Düşünceleriniz